Ønsker du at leve godt af din passion?

Vidste du at 4 ud af 5 virksomheder lukker med gæld indenfor de første 3 år?

En af de største fejl du kan begå, når du starter enkeltmands virksomhed, er at tro, at du kan gøre det alene. Det er afgørende for din succes, at du inddrager professionelle i dine ideer og overvejelser upfront. Der er rigtig mange penge og meget tid at spare, hvis du gør et seriøst forarbejde inden du sætter båden i søen.

Hold fokus og vær afklaret

Det er mere reglen end undtagelsen at enkeltmandsvirksomheder starter planløst op, uden at vide hvor de egentlig vil hen. At få succes med din forretning kræver blandt andet, at du er afklaret med hvor du vil hen og hvordan du vil gøre det. En plan giver overblik og sikrer at du kan holde et vedvarende fokus på de rigtige ting.  Ved du hvad der er det vigtigste skridt for dig og din virksomhed lige nu?

Brug kun din energi til det du er god til

Det er meget sjældent at man som selvstændig selv kan varetage alle kasketter. Det er faktisk en rigtig dårlig ide, at gøre alting selv. Der er mange faldgruber, så mit bedste råd er at uddelegere alt det, du ikke selv er ekspert i. Uanset er det klart en fordel at have professionel support når det gælder din kommunikation og markedsføring. Alle har sine blinde pletter. Selvom du er kommunikationsekspert, så har du mest sandsynligt stadig brug for andres øjne på din kommunikation til kunderne. Inden du laver visitkort, hjemmeside eller markedsfører dine produkter/services, må der ligge en klar kommunikationsplan som fundament.  Kender du forskellen på din vision og mission, og ved du hvad man bruger det til? 

Styrk din passion og stå i din egen kraft

Som enkeltmandsvirksomhed er det dig, der er din virksomhed. Du har derfor brug for at være afklaret, fokuseret, energifyldt og stærkt forankret i dig selv. For at få succes som selvstændig, skal du ikke mindst have dig selv med i processen, da det er dig, der skal drive værket. For at du kan klare arbejdspresset fremover, må din indre motivation være stærk.  Afspejler dit energiniveau og dine handlinger det du gerne vil? 

 

Det er aldrig for sent at sadle om. Dine drømme venter på at du giver dem en chance.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *